Wat is een draaibank?Wil je cilindervormige werkstukken bewerken? Dan heb je waarschijnlijk een draaibank nodig. Maar wat is een draaibank nu precies en waarvoor kan je deze machine gebruiken? Je leert het hier.

De draaibank is een machine die al veel ouder is dan veel mensen beseffen. Zo werd een eerste draaibank al ruim 1300 voor Christus gebruikt door de Grieken. Het apparaat moest door twee personen bediend worden. Eén persoon draaide het werkstuk door middel van een touw terwijl de andere een scherp voorwerp gebruikte om vormen in het werkstuk te snijden. 

Hoe werkt een draaibank?

Een moderne draaibank werkt nog steeds volgens hetzelfde principe. Het touw van bij de Grieken is vervangen door een motor die het werkstuk rond een rotatie-as draait. Veel moderne draaibanken zijn ook computergestuurd (CNC). Hierbij worden de bewerkingen van de machine op voorhand geprogrammeerd. De computersturing zorgt ervoor dat het werkstuk met de grootste precisie kan worden bewerkt. 

Heeft jouw bedrijf een draaibank nodig?

GM Simons heeft ruim 40 jaar ervaring met gereedschappen. Daarnaast beschikken we over een groot machinepark met draaibankenfrezenslijpmachines en draadvonkers

Contacteer ons

Meest recent

 
Uitgebouwd hi-tech machinepark
& hoog gekwalificeerde werknemers
 

ontdek meerContacteer Ons

Meer producten

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Graag tot uw dienst.​​​​​​​