Haal alles uit je freesmachine met deze tipsEen freesmachine is een perfect werktuig om verschillende materialen te verspanen. Het verspaningsproces kan ingewikkeld zijn met veel factoren. Om het best mogelijke eindproduct te garanderen, moet je dus met heel wat zaken rekening houden. Met deze drie tips haal je het maximum uit je freesmachine. 

Kies het juiste materiaal 

De kwaliteit van je eindproduct is heel sterk afhankelijk van je materiaalkeuze. Een goede kennis over de eigenschappen en kwaliteiten van het materiaal van het te verspanen werkstuk is dus essentieel.

Wanneer je met ongeschikt materiaal begint te verspanen, zal je steeds een tegenvallend resultaat bekomen, ook al loopt de rest van het verspaningsproces perfect. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen mechanische eigenschappen waar je op voorhand rekening mee moet houden. 

Zorg voor een stabiel werkstuk 

De kwaliteit van je eindproduct staat of valt met het al dan niet correct opspannen van het werkstuk. Zorg er dus zeker voor dat niet enkel je gereedschap, maar ook je werkstuk op een stabiele manier is opgespannen. 

Wanneer je werkstuk of gereedschap onstabiel is opgespannen, zal dit voor trillingen zorgen. Die trillingen zorgen ervoor dat je gereedschap onnodig snel slijt en kan ook een minder nauwkeurig eindproduct in de hand werken. 

Kies de correcte spaandikte

Een te dunne of te dikke spaardikte zorgt voor een suboptimaal eindresultaat. De correcte spaardikte bepaal je aan de hand van verschillende factoren zoals snijsnelheid, voedingssnelheid, en snedediepte. 

De beste freeswerken vind je bij GM Simons

GM Simons heeft ruim 40 jaar ervaring met gereedschappen. Daarnaast beschikken we over een groot machinepark met draaibankenfrezenslijpmachines en draadvonkers.

Meer info over onze freeswerken? Contacteer ons

Meest recent

 
Uitgebouwd hi-tech machinepark
& hoog gekwalificeerde werknemers
 

ontdek meerContacteer Ons

Meer producten

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Graag tot uw dienst.​​​​​​​