Wat is CNC frezen?Wanneer je met grote precisie wil frezen, is een CNC-frees de beste oplossing. Een conventionele freesmachine wordt volledig met de hand bediend. Dat kan ervoor zorgen dat er minder precies gewerkt wordt. Met CNC frezen krijg je altijd dezelfde nauwkeurige resultaten.

De afkorting CNC staat voor Computer Numerical Control. Het frezen met een CNC-machine is dus volledig computergestuurd. Om de bewerking uit te voeren, wordt de machine geprogrammeerd. Dat kan gebeuren op de machine zelf, maar vaak kan dat ook gewoon op een computer. 

Voordelen van CNC frezen

Het verspanen met een CNC-freesmachine biedt enkele grote voordelen tegenover een conventionele machine. Zo kan een bewerking met meer precisie worden uitgevoerd door een computer dan door een mens. Zo is het eindproduct een stuk nauwkeuriger.

Verder zorgt de programmering ervoor dat een bewerking herhaald kan worden. Hierdoor kan men met behulp van een CNC-machine grotere series produceren van identiek hetzelfde product. 

Op zoek naar precieze freeswerken? 

GM Simons heeft ruim 40 jaar ervaring met gereedschappen. Daarnaast beschikken we over een groot machinepark met draaibanken, frezenslijpmachines en draadvonkers

Bekijk hier ons machinepark

Meest recent

 
Uitgebouwd hi-tech machinepark
& hoog gekwalificeerde werknemers
 

ontdek meerContacteer Ons

Meer producten

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Graag tot uw dienst.​​​​​​​