3 belangrijke tips voor matrijzenMet behulp van een matrijs maak je eindproducten uit verschillende materialen die steeds identiek zijn aan elkaar. Het is dan ook van groot belang om ervoor te zorgen dat de matrijs perfect is ontworpen en afgestemd is op het beoogde eindproduct. Een fout in de matrijs zal namelijk uiteindelijk leiden tot fouten in het eindproduct. Met onze drie tips ontwerp je de perfecte matrijs. 

Bepaal het productievolume 

Matrijzen gaan niet voor eeuwig mee. Daarom denk je beter op voorhand na over het productievolume. Als je op voorhand weet hoeveel onderdelen je op jaarbasis wilt produceren, kan je je matrijs daarop afstemmen. Op die manier kan je de output maximaliseren en ook de kosten verlagen

Denk na over de toepassing en bepaal het gepaste materiaal 

Denk eerst en vooral goed na over het eindproduct dat je wil afleveren. Zo zorg je ervoor dat je achteraf geen dure aanpassingen meer hoeft te doen. Verder kies je ook beter voor een gepast materiaal voor je matrijzen. Denk aan de toepassingsomgeving van de matrijs. Bij welke temperatuur ga je te werk? Zijn er corrosieve elementen aanwezig? Pas je materiaalkeuze aan om achteraf nare verrassingen te vermijden.  

Maak een prototype

Een grondige testfase mag niet onderschat worden. Door een prototype te maken, ontdek je fouten die eventueel tijdens de ontwerpfase over het hoofd zijn gezien. Daarnaast kan je ook verbeteringen toepassen op basis van het prototype. Op die manier levert de uiteindelijke productiematrijs perfecte eindproducten af. 

Op zoek naar een expert in matrijzen? 

GM Simons heeft ruim 40 jaar ervaring met gereedschappen. Daarnaast beschikken we over een groot machinepark met draaibankenfrezenslijpmachines en draadvonkers.

Maak nu een afspraak

Meest recent

 
Uitgebouwd hi-tech machinepark
& hoog gekwalificeerde werknemers
 

ontdek meerContacteer Ons

Meer producten

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Graag tot uw dienst.​​​​​​​