in ons vak is precisie een must
In ons vak is precisie een must
In ons vak is precisie een must
In ons vak is precisie een must

Het bedrijf

Gereedschapsmakerij Simons bouwt op jaarbasis een groot aantal matrijzen en gereedschappen, vooral voor de automobielsector. Lang niet slecht voor een familiebedrijf uit Hamont-Achel. Want niet iedereen kan zeggen dat er in elke BMW Mini Cooper die van de band rolt, een stukje van zijn bedrijf verwerkt zit. Jaak en Stijn Simons staan garant voor hoogstaand specialisten- en precisiewerk.

De roots van het bedrijf liggen bij Jaak Simons. Hij startte in 1975 met een drietal machines in zijn garage en vervaardigde vooral kleine snijstempels. Vandaag is gereedschapsmakerij Simons uitgegroeid tot een moderne onderneming met een uitgebouwd hi-tech machinepark en hoog gekwalificeerde werknemers. Zoon Stijn Simons zorgde ervoor dat de opvolging verzekerd was en stapte meer dan 16 jaar geleden mee in het bedrijf.

De core-business van Simons is de productie van precisieproducten in de toeleveringssector. “We zijn actief in verschillende sectoren oa de petrochemie-, de farmacie- en vooral ook in de automobielsector. Voor de Mini Cooper hebben we bijvoorbeeld een matrijs gemaakt waarmee een verstevigingsplaatje dat in de deurkruk gegoten wordt” vertelt Stijn Simons. “Onze klanten fabriceren met de door ons vervaardigde gereedschappen o.a. voederlijnen voor dieren, winkelrekken, steigers, onderdelen voor personenwagens, enz. We leveren in heel België, maar ook international zoals in Duitsland en Nederland.”
Simons gereedschapsmakkerij - in het bedrijf Het machinepark van gereedschapsmakerij Simons mag gerust uniek genoemd worden. Niet alleen omwille van de grootschaligheid, maar vooral ook omdat Jaak Simons een groot deel van de metaalbewerkingmachines eigenhandig ontworpen en gebouwd heeft. “Ik probeer om de drie tot vier jaar een nieuwe machine te ontwikkelen. Ik doe dat enkel voor eigen gebruik binnen het bedrijf en vooral ook voor mijn plezier” zegt Jaak Simons. “Het grote voordeel is natuurlijk dat we de machines echt op onze maat en volledig afgestemd op onze wensen kunnen bouwen.”

De enorme machines die we terugvinden in de 1.500 m² grote bedrijfshal zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen. “Het voordeel van deze machines is dat wij, als enige in deze regio, ook grotere en complexe matrijzen aankunnen. Als je zoals ons werkt voor de automobiel- en de farmaciesector, wordt verwacht dat je specialistenwerk levert. Er worden immers bijzonder hoge eisen gesteld,” legt Stijn Simons uit. “Wij kunnen daar perfect aan voldoen. Onze snelle levertermijnen zijn een bijkomend pluspunt.”
Simons gereedschapsmakkerij - in het bedrijf Het is duidelijk dat zowel vader als zoon Simons allebei gepassioneerd bezig zijn met hun bedrijf. “Het blijft dan ook elke dag bijzonder boeiend,” verklaart Stijn Simons. “De uitdaging zit hem vooral in het precisiewerk dat je keer op keer moet leveren. Als je op honderdsten van millimeters werkt, is één tiende heel veel verschil en dat maakt het spannend. We zijn ook geen productiebedrijf dat tienduizenden stuks per dag moet produceren. Wij maken maatwerk en daardoor heb je van elke opdracht enorm veel voldoening.”

contacteer ons nu voor meer informatie
gm simons staat klaar om uw product met de hoogste precisie te ontwikkelen